vineri, 17 iulie 2015

NU inseamna NU!

NU inseamna NU!
Nu inseamna nu. Foto: Crestemoameni.ro
Cred ca educația sexuală in scoli trebuie sa fie o materie la fel de (sau poate mai) importantă ca limba si literatura română!
De ce?! Pentru ca sexualitatea, in toate aspectele ei: biologice, psihologice, sociale, culturale, emoționale, etice si juridice ne definește ca persoane!
Parerea mea este probabil drastic influențată de trăirile mele știind si fiind convinsă ca daca as fi avut parte se educație sexuală viata ar fi decurs cu totul altfel! Si cel mai important lucru este modul in care părinții noștri ne transmit sau nu aceste informatii!
Pentru ca nu ne naștem știind așa ca nu ne putem  aștepta ca cei si cele  mici sa stie lucruri nicicând pomenite! E OK sa le spui lucrurilor pe nume, pe măsura si întelesul celor implicați! Acum câteva zile, fetița unei prietene  (de 3 ani) s-a apropiat de mine, mi-a ridicat fusta si a băgat mânuță sub ea, țipând in gura mare ” Gogoșica! Aici e gogosica!”…. Prietena mea era sa cada pe podea, albă ca varul si vizibil rușinată a început sa o certe. I-am spus sa stea liniștita, ca nu ma deranjează, chiar mi se pare OK! E adevărat! Acolo am “gogoșica” !! Hahaha!!
Eu imi amintesc cum in copilărie, neștiind absolut nimic despre sexualitate ne intalneam in scara blocului, fete si băieți  de 6-7 ani, ca sa ne studiem sexul! Știam ca facem ceva interzis dar … Curiozitatea era mare! Întrebările erau si ele pe măsura! Încercam sa înțelegem mecanismul prin care de acolo ieșea urina! Inca imi amintesc ce ochi am cascat cand la un film am văzut o femeie care, după ce făcuse dus, ieșise in pielea goală pe micul ecran! Văzând parul pe care il avea la vulvă am rămas blocată! M-a deblocat palma peste cap a mamei care m-a trimis la culcare prin metodele ei de asuprire :”uite la ea ce nesimțita, cum se uita la prostii!”
Ma simțeam foarte speriata, nu înțelegeam nimic!
La 9 ani si 10 luni mi-a venit ciclul! Am spus de vreo 2 ori ca ma doare burta dar auzind numai ” lătratul” mamei, am tăcut! A fost un moment foarte greu pentru mine. Bineînțeles ca nu știam cum se fac copiii si cu câteva luni in urma o auzisem pe mama spunând ca “atunci cand voi fi mare ” va trebui sa știu ca petele de sânge se spală cu apa rece si oțet! Sa va spun filmul pe care mi l-am facut eu in cap in timp ce plângeam pe ascuns, disperata si învinsa de situație, neștiind ce sa fac si punând hârtie igienica in chiloți, ca sa nu ma prindă mama!
Lucrurile stăteau in felul următor ( in imaginația mea ) : Eu, jucându-ma cu păpușile si dorind sa fiu mama lor, cu siguranța , dorința aia prea mare de a fi mama lor m-a facut sa fiu însărcinată! Credeam ca daca vrei puțin nu  se intampla nimic! Dar daca simți cu toata ființa ta ca vrei sa fi mamă așa se întâmpla! Acum ce puteam sa fac eu? Si marea întrebare era: cum sa ii explic mamei ca nu am vrut daca “marea dovada” era ca am vrut ??!!
Urma sa fiu mama! Si nu știam pe unde o sa iasă copilul! Dar văzusem ca nu il aduce barza ci creste in burta mamei.
La vreo 2 zile ma strigă mama cu vocea ei terifianta si imi arată pantalonul de pijama întrebându-ma: “- ce-i asta?!”
Am început sa tremur de frica, înghețasem ca o statuie ….” De ce nu mi-ai spus?!” ” Cand ți-a venit ciclul ?!!”…
Aaaa! Deci așa se cheamă !….” Nu știu !”…. ” Cum adică nu stii ??!! Ce ți-ai pus??!! Dă să vad !!” Si imi găsește bucata de hârtie igienica împăturită si pusa in chiloți!…. ” Da ‘ tu ești proasta ?! Cum pui hârtie igienica ??!! Pune vata! Tu nu m- ai văzut cum iau pachetul de vata si merg la baie ??!!”
Uufff!! Iar o dădusem in bara! Iar nu vedeam si nu făceam lucruri normale ( după parerea ei )! Singura explicație a fost : ” acum ești femeie si trebuie sa ai grija cu băieții!”
Eeehhh??!! Adică cum ?! Deci nu eram gravida?! Si de acum toata viata imi va curge sânge si voi sta cu vată in chiloți mereu??!! Mii de întrebări fără răspuns!
După 3 zile s-a oprit sângerarea! Am aflat ca o sa fie așa o data pe luna! Si ca trebuie sa am grija sa nu ma patez, pentru ca e rușine sa vadă lumea! Aha! Uuff!! Bine măcar ca nu eram gravida! Eram bucuroasa! Scăpasem!
Pe la 11- 12 ani am început sa simt excitarea , si ma masturbam cu mângâieri si atingeri! Bineînțeles ca era in secret si ca niciodată nu am întrebat de ce si cum! Vedeam in filme cum bărbatul stand deasupra femeii se legăna si se freca de ea in timp ce gemeau cu plăcere !! Aha! Gata! Știam de ce! Pentru ca bărbatul pune penisul pe vulva femeii si se freacă așa si simt plăcerea! Eu așa simțeam. La clitoris.
Cand am văzut prima data o poza intr-o revista porno cu un penis care PENETRA o vulvă mi s-a facut rău! M-a impresionat foarte tare! Eu nu credeam ca așa se face.  Acum caută sa înțelegi unde era înfipt penisul, pe unde se băga?!

La 12- 13 ani aveam sânul drept complet dezvoltat iar cel stâng abia crescuse ! Si acum am o diferența, dar atunci era foarte mare diferența. Îngrijorată, am avut curajul sa ii spun mamei ca nu știu ce sa fac ca sa imi crească si sânul stâng! M-a legat la cel drept si așteptam sa crească cel stâng! Nimic mai mult !!

De la școala pana acasa făceam 5 minute! Intr- o zi am întârziat zece minute in plus pentru ca am fost la chioșcul de ziare ca sa cumpăr revista mea preferata, Bravo, cu banii de covrigi!

Cand am ajuns acasa am luat o bătaie sora cu moartea, din cap pana in picioare, fiind acuzata de faptul ca umblu cu băieți! Nu era adevărat! Eu nu umblam cu băieți așa ca simțindu-ma nedreptățită am luat hotărârea de a face sex cât de curând pentru a vedea ce mare scofala e aia! Deja începea rebeliunea!
Fix a doua zi, mergând spre școala m-am întâlnit cu un băiat care avea 17 ani si stătea la 2 blocuri de mine.  Nu aveam tangente! Doar știam amândoi ca celălalt exista. L -am întrebat cu cine este acasa si mi-a spus ca părinții erau plecați la țara așa ca era singur acasa. L-am întrebat ferm daca vrea sa facem sex! Mi-a spus ca da! Am cumpărat prezervativ (știam din revista Bravo ca așa trebuie ! ) si mai știam ca trebuie sa intre cumva, pe undeva, penisul in vulvă!
Ajungem acasa la el! Stingheri, lasă jaluzelele jos! Ma pupa ! Nu vreau sa ma pupe, vreau sa vad pe unde il bagă! Ma dezbrac si ma întind pe pat. Ii spun ca trebuie sa își pună prezervativul! Pleacă la baie, îmbrăcat si se întoarce, tot îmbrăcat dar cu penisul erect si prezervativul pus! ( cred ca si el era virgin, nu prea știa ce face nici el)! S-a pus deasupra, a împins penisul înăuntru, a durut, dar nu prea tare ( ma dureau mai tare vânătăile de pe tot corpul lăsate se cureaua dușmănoasă a mamei )! Gata! S-a înmuiat penisul si băiatul a suflat ușurat!

” Pentru cacatul asta am luat eu bătaie ??!!” Mi-am spus eu in sinea mea gândindu-ma la actul sexual ! Ma ridic din pat si încep sa ridic jaluzeaua, spunându-mi ca in viata mea nu o sa mai repet experiența! Băiatul, buimăcit, începe sa imi vadă vânătăile si se face alb la fata :” Dar ce ai pățit ?!” Ma întreaba speriat “. “Nimic! Nu am pățit nimic!” …. M- am îmbrăcat si am plecat la școala , cu corpul îndurerat, sufletul dezamăgit si mintea rece!

Probabil nu înțelegeam ce atâta importanta avea o chestie care nici măcar nu era plăcuta! Aveam sa înțeleg apoi importanta de a o face sau nu, cu cine, cum, cât, si de ce!

Cand au aflat ca nu mai sunt virgina unii si-au luat libertatea de a gândi ca nu contează parerea mea așa ca aveam sa fiu un bun de consum pentru satisfacerea dorințelor  masculilor! Si ce sa fac si ce sa spun cand toata lumea ma învinuia pe mine de faptul ca toți vagabonzii si boschetarii ma urmăreau si ma amenintau si ma obligau sa fac sex cu ei! Cum sa mai ridic capul din pământ cand știam ca in viata mea, nimeni, niciodată nu ma va iubi pentru ca nimeni nu o sa vrea sa se însoare cu o curva! Si nu știam cum sa fac fata situației! Niciodată nu am denunțat! Pentru ca nu știam ca o pot face! Simțeam ca eu sunt vinovata, așa ca, cum sa denunț ??!! Ce sa spun !??  Eu nu vreau sa merg cu ei dar am mai mers si alta data așa ca asta înseamna sa dai consimțământul ??!! Habar nu aveam !! Habar nu avea nimeni! Trăiam cu toții in ignoranta! Nimeni, niciodată nu mi-a spus ca sunt o victima! Eu asta simțeam, dar …. Cum sa lupți in contra tuturor, si mai ales, fără argumente?
Cand aveam 20 de ani si deja eram de 2 ani in lumea prostituției o fata mi-a spus ca un client a lovit-o pentru ca nu a vrut sa termine actul sexual!

Eu, foarte mirata, i-am spus ca eu știam ca așa se întâmpla daca nu vrei, de mult timp știam asta! Ea, si mai mirata, imi spune: ”Nu, Amelia, nu !!! Daca nu vrei, nimeni nu are dreptul sa te oblige! Chiar daca ai spus da, poți spune nu in orice moment si asta trebuie respectat ! “NU !” înseamna ” NU!”indiferent de situație !! Daca  nu se opresc înseamna ca te violează!”
Am rămas gândindu-ma la tot ce imi spusese fata aceea! Am rememorat toate dațile in care am simțit pământul rece sub coapse si respirația scârboasă a monștrilor … In mintea mea răsuna fraza …. ” Pai si cum ?! Ma lași așa ?!” a celor care imi spuneau ca au o erecție si ca eu sunt vinovata deci eu trebuie sa “rezolv” situația !

M-am simțit ca o mare proasta! Am fost atât de dezamagita de mine însămi! Cum de nu mi-am dat seama ?! Cum de nu am gândit asta ?! Am trăit fără sa ma întreb măcar cum ar fi daca nu ar fi!
Si toate astea pornesc de la lipsa totala de educatie sexuală !

Toate ar fi decurs altfel daca as fi știut  noțiuni despre sexualitate in toate contextele ei biologice, psihologice, sociale, culturale, emoționale, etice si juridice!!

Eu am facut religia in școală! Nu vreau sa rănesc nici un suflet credincios, dar nu m-a ajutat cu nimic religia !! Si daca credeți ca copiii voștri trebuie sa învețe religia, înainte ! Dar nu refuzați educația sexuală ! Le va fi cu mult mai de folos! Parol!!
Amelia
De aceeași autoare citește și Eu nu sunt ceea ce mi s-a intamplat ci sunt ceea ce am facut si fac cu cele intamplate! & Scrisoare scrisa in minte in vremuri cu furtuna


Autor: Crestemoameni.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu