luni, 27 iulie 2015

Revoltator! Judecatoarea violatorilor a luat nota ZERO la un test profesional !

Potrivit site-ului Lumea justitiei, Inspectia Judiciara a anuntat, in urma cu doua zile, ca a fost declansata cercetarea disciplinara in cazul unor judecatori si procurori implicati in cazul violatorilor din Vaslui lasati liberi dupa ce au batjocorit o minora. Printre acestia se numara si judecatoarea Georgina Moldovan (foto), fosta presedinta a Judecatoriei Vaslui, un magistrat care, nu cu mult timp in urma, a luat la un examen nota 0 la penal, asa cum vom vedea in cele ce urmeaza.
Moldovan este cea care a dispus eliberarea din arest preventiv a primilor trei violatori, decizie care ulterior nu a fost contestata de procurori. Ceilalti patru violatori au fost pusi in libertate de judecatorul Viorel Munteanu de la Tribunalul Vaslui, ajuns intre timp la Curtea de Apel Iasi.
De cateva zile, in presa circula informatii conform carora in cazul de la Vaslui avem de-a face in realitate cu un act de coruptie. De cealalta parte, exista voci care sustin ca nu este vorba despre coruptie, ci despre incompetenta. Varianta incompetentei poate fi sustinuta cu un eveniment din 2014 in care a fost implicata judecatoarea Georgina Moldovan.
Judecatoare de nota 0
Zilele trecute, jurnalistul Razvan Zamfir a prezentat traseul profesional al judecatorilor care i-au pus in libertate pe cei sapte violatori. Astfel, Georgina Moldovan a fost numita in functia de judecator la Judecatoria Vaslui in 2011, iar doi ani mai tarziu a devenit presedinta acestei instante.
In 2014, Moldovan a intentionat sa plece de la Judecatoria Vaslui. In acest sens, ea s-a inscris la concursul pentru ocuparea a 5 posturi de inspectori judiciari. Totusi, judecatoarea Moldovan, care a aplicat pentru specializarea penal, nu doar ca a picat cu biro examenul, dar s-a facut si de ras.
Moldovan a reusit sa ajunga pana la testarea scrisa, etapa la care erau asteptati sa participe 26 de candidati. Unii dintre ei s-au retras insa din concurs, altii nu s-au prezentat. In ceea ce o priveste pe Georgina Moldovan, judecator cu grad de tribunal, aceasta s-a prezentat. Si, chiar daca pare incredibil, conform CSM, Moldovan a reusit performanta de a obtine nota 0,00 (vezi facsimil). A fost cea mai mica nota din concurs.
examen_inspectie_georgina_moldovan
In cele din urma, Georgina Moldovan, fost grefiera inainte de a ajunge judecatoare, a reusit sa plece de la Judecatoria Vaslui. Ea a fost detasata, de curand la Scoala Nationala de Grefieri, unde activeaza la Departamentul de formare profesionala continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu