luni, 13 iulie 2015

LOVITURA DE STAT – Fostul presedinte Traian Basescu acuza planul de debarcare a lui Ponta prin intermediul procurorului DNA Jean Uncheselu: „Procurorul acela probabil e unul proaspat venit in DNA, care a primit instructiuni cum sa darame guvernul. Daca am ajuns in tara in care procurorii darama guverne, putem sa punem lacatul pe democratie... Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa folosesc altceva decat mijloace politice in disputele cu premierii”


Pozitie surprinzatoare a fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, in cazul dosarului privind presupuse fapte de coruptie deschis impotriva premierului Victor Ponta. Basescu acuza ca se incearca debarcarea lui Ponta din fruntea Guvernului cu ajutorul DNA-ul condus de Laura Codruta Kovesi.
Traian Basescu a precizat, duminica seara 12 iulie 2015, la B1 TV, ca procurorul Juean Unchelesu de la DNA, cel care instrumenteaza dosarul lui Ponta, a primit instructiuni despre cum sa darame Guvernul. Basescu a subliniat ca ceea ce se intampla in cazul Ponta este un atentat la democratie:
Avem o legislatie subreda care face ca un procuror, fie el si stagiar, sa puna guvernul in pozitia de a fi demis, ceea ce nu are nimic comun cu statul de drept. Procurorul acela probabil e unul proaspat venit in DNA, care a primit instructiuni cum sa darame guvernul. Daca am ajuns in tara in care procurorii darama guverne, putem sa punem lacatul pe democratie”.
De asemenea, Traian Basescu a avertizat ca asupra precedentului extrem de periculos, explicand ca oricand un procuror va putea schimba un Guvern: “Maine orice guvern poate fi daramat pe simpla prezumtie de vinovatie a unui procuror, dar care nu are girul unui judecator sa spuna ca este vinovat. Cei care cred ca institutiile statului pot sa suplineasca forta opozitiei sau a puterii se insala amarnic. Eu prevad ca cei care cred in astfel de lucruri vor fi ei mai devreme sau mai tarziu in catuse. Nu poti destabiliza un stat prin alte mijloace decat cele democratice”.
Basescu: “Niciodata, in timpul cu Tariceanu şi cu Ponta, nu mi-a trecut prin cap sa folosesc altceva decat mijloace politice in disputele cu premierii”
Fostul presedinte al Romaniei a lansat un atac voalat si la adresa succesorului sau de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis. Basescu sustine ca niciodata in conflictele sale cu premierii Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta nu a folosit altceva decat mijloace politice:
Din cei 10 ani, patru ani am avut un premier ostil care se numea Calin Popescu Tariceanu, trei un premier ostil care se numea Victor Ponta. Niciodata, in timpul cu Tariceanu si cu Ponta, nu mi-a trecut prin cap sa folosesc altceva decat mijloace politice in disputele cu premierii. Nu exista procuror sau judecator care sa poata spune 'Basescu mi-a cerut sa-l fac pe Tariceanu sau pe Ponta'.
Accesari:1598

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu