luni, 20 iulie 2015

EXCLUSIV | Mesaj de ultimă oră pentru Carmen Iohannis! "Adunați bani pentru femeile violate"!

Cazul tinerei violate de şapte bărbați în Vaslui care a iscat valuri de indignare în societatea românescă nu i-a lăsat reci nici pe politicienii români.

Publicitate
Astfel, deputatul UNPR, medicul Tudor Ciuhodaru îi cere soției președintelui României, Klaus Iohannis, Carmen, să demareze o campanie de strângere de fonduri pentru consilierea psihologică a femeilor violate.
"Cred că asta e menirea Primei Doamne a unei țări. Să se implice în ajutorarea celor care au nevoie. Cum în sistemul de sănătate, dar și în cel de educație, lipsesc cu desăvârșire banii, cred că o camapamnie de strângere de fonduri pentru consilierea femeilor abuzate fizic este foarte necesară. Îi cer Doamnei Iohannis să se implice într-o astfel de acțiune caritabilă", a declarat pentru Libertatea, medicul deputat.
Mai mult,Ciuhodaru spune că va depune în parlament o lege prin care va cere ca violatorii să fie condamnați la fel ca și criminalii,adică 25 de pușcărie.
"Cazul tinerei violate de şapte indivizi ne arată că e nevoie de acest pachet legislativ ce asigură toleranţă zero faţă de astfel de fapte abominabile. În Romania au loc anual peste 2500 de violuri. Conform statisticilor Poliţiei Române un viol are loc la fiecare patru ore iar violenţa asupra copiilor imbracă multe forme de agresiune sexuală.Prima măsură elimină obligativitatea participării la şedinta de informare privind medierea în vederea soluţionării pe această cale a conflictelor de naturăpenala. Includerea violului în legea medierii dă un semnal extrem de grav, de permisivitate faţă de o faptă penala gravă şi creează violatorului condiţiile legale pentru a scăpa de pedeapsă. În acest mod conflictele penale sunt transformate în infracţiuni minore şi creşte riscul săvârşirii altor infracţiuni similare prin recidivă. Legea validează ideea conform careia violul poate fi cumpărat şi că suferinţa victimelor poate fi tranzacţionată. Sunt şi alte consecinţe negative: victimele sunt descurajate să mearga în instanţă prin introducerea unei noi bariere birocratice, se deschide calea presiunilor sociale şi economice precum şi a celor de ordin psihologic datorate rememorării experienţelor traumatizante. Astfel vinovaţii au o şansă in plus suplimentară de a scăpa nepedepsiţi.A doua măsură prevede reintroducerea pedepselor prevăzute de vechiul cod penal privitoare la abuzurile sexuale asupra copiilor. Astfel se vor dubla pedepsele pentru pedofilie şi pornografie infantilă chiar la 25 de ani de închisoare, ce pot creşte prin sumarea de circumstanţe agravante. Şi asta pentru că noul cod e extrem de tolerant şi reduce practic la jumatate pedepsele. Durata maximă este de 5 ani de puşcărie pentru raportul sexual cu un minor cu vârsta cuprinsă între 13 si 15 ani, 7 ani dacă minorul are vârsta mai mică de 13 ani şi tot maxim 7 ani atunci când un adult îşi foloseste autoritatea sau influenţa pentru realizarea unui act sexual cu un minor a cărui vârsta este cuprinsă între 13 şi 18 ani. Nu sunt sancţionate actul sexual şi coruperea sexuală a minorilor dacă diferenţa de vârsta nu depăşeşte 3 ani şi nu prevede nicio sancţiune atunci când actul sexual sau coruperea sexuală au drept consecinţă moartea sau sinuciderea victimei.Pedepsele ar putea fi şi mai dure dar pedeapsa cu moartea nu mai există în România”, spune deputatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu