duminică, 19 iulie 2015

Atac dur la Presedinte: „Ne cere sa strangem cureaua, iar pentru el si nevasta-sa beneficiaza de lux”



Ion Cristoiu lanseaza un nou atac extrem la adresa lui Klaus Iohannis si a sotiei sale, Carmen Iohannis. Jurnalistul spune ca in timp ce presedintele vrea ca romanii, prin retrimiterea in Parlament a Codului Fiscal, sa stranga cureaua, el si sotia sa beneficiaza de lux.


”Presedintele Klaus Iohannis a respins Codul fiscal, document aprobat de Parlament aproape in unanimitate, salutat de oamenii de afaceri si de economisti.
 

Asta fara a mai spune ca Documentul a fost primit cu satisfactie de Poporul roman, saracit de anii de austeritate anterioara. Desigur, aceste fapte nu garanteaza de la sine ca din perspectiva interesul national pe termen lung, Codul fiscal e benefic.
 

Din istorie stim ca in anumite momente Conducatorii pot dovedi mai multa luciditate decit popoarele si, prin urmare, pot lua decizii benefice pentru popoarele lor in contra vointei populare de moment.

 

Sunt situatii in istorie cind decizia Conducatorului s-a dovedit catastrofala.
 

Cind i se spunea ca romanii bombane pentru ca se taie curentul pe motive de economii, iar romancele fac galagie ca nu gasesc in comert chiloti, Nicolae Ceausescu raspundea ca el stie mai bine decit Poporul ce-i bun pentru el, Poporul.
 

Sunt situatii cind decizia Conducatorului a fost benefica.
 

Poate ca multi americani n-ar fi vrut sa mearga pe front.
 

Decizia lui Roosvelt de a intra in Razboi impotriva nemtilor si japonezilor s-a dovedit pina la urma benefica pentru americani.
 

Indiferent de rezultate, in Istorie se manifesta aceasta credinta a Conducatorului ca el le stie mai bine decit poporul ce-i bun si ce-i rau pentru poporul respectiv.
 

Aceasta credinta l-a facut si pe Klaus Iohannis sa respinga Codul fiscal dorit de Poporul roman.

 

El, Klaus Iohannis, stie mai bine decit Poporul roman ce-i bun si ce-i rau pentru el, Poporul roman! El stie ca Documentul e rau pentru Poporul roman.
 

Numai aceasta credinta explica aberatia antidemocratica si badaraneasca de a pune pe un consilier pitifelnic sa explice Poporului roman de ce el, Klaus Iohannis, a respins Codul dorit de Popor.
 

Pai, daca tu stii mai bine decit Poporul roman ce-i bun si ce-i rau pentru el, Poporul roman, ce rost are sa-i mai spui Poporului de ce i-ai respins Codul? Oricum el, Poporul, nu intelege ce intelegi tu, Klaus Iohannis.
 

De joi dimineata, chiar inainte ca presedintele sa respinga Codul fiscal, Divizia Presa a SRI, cea pusa la dispozitie de Noua Politie Politica lui Traian Basescu mai intii si lui Klaus Iohannis mai apoi, a si trecut la indeplinirea Ordinului pe Unitate:

 

De a scrie neaparat:

Prin respingerea Codului Fiscal Klaus Iohannis se dovedeste mult mai intelept decit Poporul roman, care Popor roman ar vrea sa aiba taxe si impozite cit mai mici si salarii cit mai mari.
 

El, Klaus Iohannis, care stie mai bine decit Poporul roman ce-i bun si ce-i rau pentru Poporul roman, socoteste ca Poporul roman trebuie sa stringa cureaua, pentru ca o tara nu trebuie sa cheltuiasca mai mult decit produce.

Foarte bine. Intr-adevar, un stat trebuie sa fie chibzuit cu cheltuielile publice pentru a nu ajunge in situatia de a depasi un anume procent de deficit bugetar.
 

In 1901, veniti la Guvernare, dupa o perioada de desantare in materie de cheltuieli publice, Liberalii, prin ministrul de Finante de atunci, au lansat sloganul Sa punem capat cheltuielilor nesabuite!

 

Klaus Iohannis, am inteles din macanitul sau despre Codul Fiscal – macanit, si nu vorbit a fost, judecind dupa putinele cuvinte spuse in explicarea si justificarea gestului – a respins Codul Fiscal pe motiv ca inlesnea cheltuieli nesabuite. Ori el, Klaus Iohannis, crede ca un stat trebuie sa fie chibzuit cind e vorba de a mari salarii, de micsora taxe si impozite. Intr-un cuvint, Klaus Iohannis a cerut romanilor, asemenea lui Nicolae Ceausescu, sa stringa cureaua. Peste tot in lumea civilizata, cind Conducatorii cer Poporului sa stringa cureaua, incep prin a da ei exemplu de stringere a curelei.
 

Anunta ca-si reduc salariul, renunta la o serie de facilitati luxoase.
 

Klaus Iohannis a cerut poporului Roman sa stringa cureaua.
 

El insa, Klaus Iohannis, cheltuieste bani publici ca presedinte.
 

A inceput prin a stringe el insusi cureaua?

 

A cerut Guvernului sa-i tripleze salariul inaintea altor functionari publici. Cind Victor Ponta i-a respins cererea, s- a suparat rau de tot. Klaus Iohannis a respins Codul fiscal pe motiv ca favorizeaza cresterea salariilor la bugetari fara sustinere in Buget. El insa cind a cerut guvernului sa-i tripleze salariul, nu s-a intrebat daca asta are sustinere de la Buget.
 

A cerut RAPPS sa-i transforme Vila Lac 2 intr-un Versailles romanesc. In Vila Lac 2 a stat timp de zece un alt presedinte, Traian Basescu. In afara de faptul c-a fost votat – vorba ofiterilor acoperiti – prin miracolul din 16 noiembrie, Klaus Iohannis e la fel de presedinte ca si antecesorul. Mai mult, ca si Traian Basescu are o singura nevasta. Prin urmare, de ce era nevoie de deja un milion de euro din bani publici pentru ca Klaus Iohannis sa se mute cu sotia in Vila Lac 2? Cind a cerut dormitor de 500 metri patrati (Ce dracu face cu atita suprafata de dormitor conjugal, isi alearga nevasta inainte de…, dupa cum cocosul alearga gaina inainte de…?!) nu s-a gindit ca e o cheltuiala nesabuita a banului public?

 

In cele sase luni si ceva care au trecut de la instalarea la Cotroceni, Klaus Iohannis si nevasta-sa au voiajat peste hotare mai mult decit Traian Basescu intr-un mandat. Voiajele au fost absolut inutile, deoarece au fost cu precadere in tari membre ale UE. Seful statului se intilneste sistematic cu sefii de stat si de guvern ale tarilor din UE la sedintele Consiliului. De ce a facut aceste voiaje? Cum de ce le-a facut? Ca sa aiba Carmen Iohannis posibilitatea sa-si etaleze toaletele de ceremonial la nivel inalt. Ca doar n-oti vrea sa le etaleze la liceul din Sibiu?

Inseamna aceste voiaje cheltuieli nesabuite ale banului public? Inseamna.
 

De la instalare, Klaus Iohannis a marcat citeva premiere: Si a schimbat masina presedintiei cu una mult mai luxoasa; a facut sa aterizeze la Sibiu avionul prezidential pentru a-i lua pe el si pe consoarta direct din sufragerie; si-a sarbatorit ziua de nastere in vila de lux de la Neptun.
 

Din cite se vede, Klaus Iohannis cere romanilor sa stringa cureaua, in timp ce el si o tot largeste.”, scrie Ion Cristoiu pe blogul propriu.


Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu