vineri, 17 iulie 2015

A înflorit consumul de canabis în licee

Aproape că nu mai e liceu din Capitală în care tinerii să nu fi încercat măcar o dată senzaţia de aşa-zisă libertate oferită de stupefiante. Poliţiştii antidrog au stabilit, în urma unor anchete, că, mai nou, elevii narcomani sunt folosiţi de către traficanţi ca şi dealeri în unităţile de învăţământ.

  • Micii traficanți ce duc canabisul în școli sunt consumatori care sunt răsplătiți cu drog gratis
Publicitate
Ofiţerii care sunt mai mereu pe urmele indivizilor ce vând la colţ de stradă “moartea albă” au informaţii că, în ultimul an şcolar, numărul liceenilor care vin cu drogurile în ghiozdan a ajuns la cote îngrijorătoare. Traficanţii, în special cei care cresc în casă culturi de ca-nabis, i-au prins pe tinerii ce au căzut în patima narcoticelor într-o capcană din care cu greu au mai putut ieşi. Dealerii le-au oferit porţia de drog fără să le mai pretindă vreun leu, dar, în schimb, le-au cerut adolescenţilor să lucreze pentru ei. Astfel, s-a ajuns la situaţia în care liceenii au devenit, la rându-le, traficanţi printre colegi. Situaţia din liceele bucureştene e cunoscută de poliţiştii antidrog, care, culmea, nu pot face mai nimic. Şi asta pentru că, de când şcolile au devenit adevărate fortăreţe, în care străinii nu prea trec de paznicii de la porţi, ofiţerii de la “Narcotice”, care nu umblă în uniformă, nu-şi pot face anchetele în interiorul unităţilor de învăţământ. “E greu să pătrunzi, elevii se ştiu între ei, cunosc profesorii”, ne-au spus surse judiciare. În plus, nici directorii liceelor nu par să fie prea interesaţi să colaboreze. Ori de câte ori au avut loc întâlniri între poliţiştii antidrog şi reprezentanţii unităţilor şcolare, aceştia din urmă au negat mai tot timpul că ar avea astfel de probleme. Teama că părinţii ar afla că în şcoala lor se consumă droguri îi fac să ţină sub preş fenomenul care tinde să ia amploare.

«Gustă» stupefiante de la vârsta de 14 ani

În ultimii ani, numărul tinerilor care au încercat, cel puţin o dată, droguri de orice natură pare să fie în creştere. Nu există un număr concret al consumatorilor - unii dintre ei nu recunosc că au această problemă, iar statisticile oficiale oferă informaţii în baza unor studii pe grupuri de consumatori. Dacă în 2007 existau doar 5% consumatori, în 2011 ajunsese deja la 10%. Canabisul este unul dintre stupefiantele preferate de tineri, iar vârsta de la care aceştia încep să “guste” din droguri este 14-15 ani, atunci când păşesc pe holurile liceelor. l

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu