sâmbătă, 13 august 2016

Primarul Leoreanu, model pentru conducerea CJ Neamț! Președintele Arsene a copiat inițiativa primarului de Roman!

Primarul Leoreanu, model pentru conducerea CJ Neamț! Președintele Arsene a copiat inițiativa primarului de Roman!

poza stire leoreanu modelPrimarului Laurențiu Leoreanu, la începutul primului mandat, a organizat o întâlnire cu romașcanii care lucrează în afara țării și care veneau în lunile iulie – august în concediu, la familii. De atunci, inițiativa a fost repetată aproape în fiecare an, în funcție de numărul de romașcani sosiți în concediu.
În acest an, încă din luna iulie, Laurențiu Leoreanu anunța o întâlnire cu cei plecați la muncă în străinătate, avansând și data de 18 august, denumind luna august – „Luna Diasporei”..
Inițiativa a fost și pe placul liderilor județeni ai PSD pentru că, așa cum reiese dintr-un comunicat de presă emis vineri, 12 august, președintele CJ Neamț Ione Arsene organizează, la rândul său, o întâlnire, la Piatra Neamț.
Care este comunicatul oficial?
„Ionel Arsene, președintele Consiliului Judetean Neamt, invita pe toți nemțenii care locuiesc sau muncesc în străinătate, aflați în județ, la un dialog despre problemele cu care se confrunta acestia în tara, însă și pentru a discuta despre perspectivele de dezvoltare ale județului. Președintele Arsene dorește sa le prezinte nemtenilor din diaspora proiectele pe care vrea sa le implementeze în Neamt și sa-i consulte în legătură cu acestea.
"Vreau ca toți nemțenii, fie ca locuiesc în Neamt sau nu, sa fie la curent cu toate planurile de dezvoltare ale județului. Vreau sa ma consult cu toată lumea, sa cădem de acord împreună asupra planurilor de viitor ale acestui judet și fiecare sa contribuie la indeplinirea acestor planuri. Îmi doresc și voi reuși sa fac din Neamt un loc în care cei plecați sa-si doreasca sa se întoarcă, iar celor care trăiesc aici sa le fie drag sa ramana", a declarat Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt. În cadrul întâlnirii, cei prezenți vor fi informați asupra surselor de finanțare disponibile în vederea deschiderii unei afaceri de catre reprezentanti ai Agenției de Dezvoltare Regionala Nord-Est și de către specialiști în absorbția fondurilor europene din cadrul Consiliului Județean. Întâlnirea va avea loc miercuri, 17 august, de la ora 14 în sala Calistrat Hogas, de la Consiliul Judetean, iar alături de președintele Arsene, se vor afla Vasile Asandei, director general al Agenției de Dezvoltare Regionala Nord-Est și Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamt.”
Ce spune Laurențiu Leoreanu?
Primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu invită romașcanii care lucrează în afara țării și au venit în concediul, la familie, joi, 18 august, la ora 10.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Roman, pentru o întâlnire.
În cadrul întâlnirii, Laurențiu Leoreanu dorește să prezinte investițiile pe care le-a realizat în Roman, în ultimii ani, obiectivele la care se lucrează și care se vor finalizat în curând și, nu în ultimul rând, proiectele ce se vor dezvolta în anii următori.
În cadrul acestei luni, pe care o dedicăm diasporei, pe data de 18 august, vom avea o întâlnire cu romașcanii veniți în concediu. La această întâlnire vom dezbate problemele municipiului, vom culege impresii, sugestii și propuneri pentru că orice punct de vedere este binevenit, când este exprimat din suflet, argumentat și când are în spate dorința de a face lucruri bune.
Așadar, luna august 2016, anunță mai multe manifestări, toate pornite din deschiderea față de romașcanii din localitate dar și a celor care vin din alte părți. Va fi o lună fierbinte, și la propriu și la figurat, pe care o dorim liniștită, plină de armonie. Bine au venit, toți cei care se întorc acasă”, a precizat primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu