vineri, 12 august 2016

Leoreanu îi ia iar faţa lui Ţapu! Primarul de Roman – şef de campanie PNL pentru alegerile parlamentare!

Leoreanu îi ia iar faţa lui Ţapu! Primarul de Roman – şef de campanie PNL pentru alegerile parlamentare!


roman-leoreanu-pnl-lansare-263
Laurenţiu Leoreanu va fi şeful campaniei pentru alegerile parlamentare al PNL Neamţ, anunţă sursele Vestea, decizia fiind luată în ultimul Comitet Executiv Judeţean (CEx), tot atunci când s-a hotărât şi numirea unui nou secretar general.
La alegerile locale, şef de campanie a fost senatorul Eugen Ţapu şi dacă rezultatele PNL ar fi fost mai bune probabil că acesta ar fi coordonat şi campania viitoare. Că nici la fotbal nu schimbă nimeni antrenorul care obţine victorii…
Votul de încredere dat de liderii liberali nemţeni lui Leoreanu are motive foarte clare: nu doar că a câştigat Primăria Roman cu un scor care i-a pulverizat pe amatorii de la PSD Roman ci partidul a scos rezultate foarte bune (primari, majorităţi) în localităţile unde campania electorală a fost coordonată de acesta. Pentru că la Locale, Leoreanu a fost 3 în 1: şi candidat la funcţia de primar din al doilea municipiu al judeţului, şi coordonator zonal, şi membru în conducerea judeţeană a partidului. Prezent la evenimentele electorale din Roman, din localităţile apropiate dar şi din alte colţuri ale judeţului, Leoreanu şi-a câştigat prin fapte şi rezultate funcţia de la toamnă pentru care l-au votat colegii săi.
Sursele Vestea spun că – mai ales pentru că acum nu va mai fi vot pe colegii electorale ci pe listă! – există deja voci în PNL care pornind fix de la mesajele publice ale binomului Gorghiu – Blaga (meritocraţie, valoare confirmată de rezultate etc) întreabă dacă nu ar fi şi mai OK ca acelaşi Leoreanu să fie cap de listă la Senat. Argumentul ar fi că plasarea unui primar de municipiu, campion, cu carismă în fruntea listei de la Senat ar transforma în voturi şi mai multe notorietate şi credibilitatea politico-administrativă a acestuia (tocmai a câştigat un nou mandat cu 76,94% din voturile exprimate). Aceeaşi fani ai ideii de liste mai vii ale PNL susţin că Leoreanu pe locul 1 la Senat ar însemna o maximizare a votului chiar şi în comunele cu primari PSD, date fiind relaţiile cordiale pe care acesta le-a avut mereu cu ceilalţi edili şi faptul că niciodată nu a evitat să le dea o mână de ajutor.
Cert este că numirea lui Leoreanu ca şef de campanie pentru parlamentare, în detrimentul lui Eugen Ţapu arată că în PNL Neamţ funcţionează democraţia şi că „lupii tineri” care vin din spate nu mai sunt atât de uşor de păcălit cu mesaje-şablon. Nu e prima oară când Leoreanu îl învinge pe Ţapu: cei care cunosc istoria ultimilor ani din PNL Neamţ îşi amintesc cum, după venirea lui Mugur Cozmanciuc la Neamţ, Eugen Ţapu a fost numit preşedinte interimar la PNL Roman.
După un puci eşuat la organizaţia Piatra Neamţ – vezi AICI Puci în PNL Piatra Neamț? -una din măsurile luate a fost înlocuirea lui Ţapu de la şefia Organizaţiei Roman unde a fost numit Liviu Brătescu care a ţinut locul cald până la înscrierea lui Leoreanu în PNL şi, evident, preluarea funcţiei de către acesta din urmă.
Mai în glumă mai în serios, cei care spun că acum Leoreanu ar trebui să fie pe locul 1 al listei de la Senat spun că „asta e, vremea lui Ţapu a cam trecut, că acum nu îl mai sprijină şi PNL” (aluzie la campania comună USL din 2012).
Rămâne de văzut dacă PNL Neamţ va fructifica la maximum capitalul de imagine al lui Leoreanu (notorietate, credibilitate, discurs, imagine). O astfel de decizie ar duce, la Senat, tot la ipoteticul un loc pentru PNL dar ar maximiza (prin transfer, pentru că în general, la alegerile parlamentare se votează la pachet Senat-Camera deputaţilor) rezultatul la deputaţi. Pentru că acolo poate fi diferenţa de la 2 la 3, de la 3 la 4 etc…
D.VINCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu