duminică, 13 noiembrie 2016

Eveniment de Ziua României, la Roman - „Festivalul culinar românesc” cu 8.000 de porții de fasole cu ciolan

Eveniment de Ziua României, la Roman - „Festivalul culinar românesc” cu 8.000 de porții de fasole cu ciolan

poza stire 1 decembrie 2În perioada 1–2 decembrie 2016, vor fi organizate o serie de manifestări cultural-artistice și de gastronomie tradițională românească, în Piața Roman-Vodă.
Organizatorul, Asociația Culturală Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.), va amplasa standuri în spațiul dedicat manifestării, în vederea realizării demonstrațiilor culinare, comercializării produselor alimentare tradiționale, a băuturilor alcoolice şi non-alcoolice, a produselor nealimentare și pentru sesiuni de degustări. Va fi amplasată și o scenă mare pentru spectacole (100 mp) și scenă mică pentru „Live Cooking Show” (24 mp) precum și un spațiu special amenajat pentru „Muzeul Tradițiilor Culinare Românești” și diverse expoziții.
În cadrul acestui eveniment vor avea loc următoarele manifestări cultural-artistice (spectacole de muzică populară, jocuri tradiționale cu ansambluri artistice:
-      concerte de muzică ușoară și concerte de fanfară militară;
-      demonstrații militare inspirate din istoria militară a României prezentate de Asociația „Tradiția militară”;
-      concert oferit de Fanfara Jandarmeriei Române;
-      gastronomie tradițională românească;
-      8000 de porții de fasole cu ciolan și cârnați afumați oferite publicului spectator;
-      live cooking show-uri;
-      sesiuni de degustare a produselor specifice bucătăriei ciobănești românești;
-      sesiuni de degustare a produselor expuse la bufetul permanent la standul Mărgăritar (preparate reci și calde);
-      sesiuni de degustare la „Cina de Ignat”;
-      sesiuni de degustare a produselor de la „Cantina Socialistă”;poza stire 1 decembrie 1
-      degustări de vinuri de Cotnari;
-      degustarea produselor de pălincărie „Hanul lui Radu”;
-      sesiuni de degustare a preparatelor specifice bucătăriei militare de campanie;
-      sesiuni de degustare a preparatelor din bucătăria ungurească;
-      produse de panificație tradiționale românești.
De asemenea, vor fi amplasate standuri cu băuturi fierte, produse tradiționale românești, pictură naivă, somelieri, proiecții de filme, panificații, expoziții de costume populare și un atelier de fierărie veche la forjă.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu