luni, 14 noiembrie 2016

Cât cheltuie Primăria Roman pentru organizarea „Festivalului Culinar Românesc” din 1 și 2 decembrie

Cât cheltuie Primăria Roman pentru organizarea „Festivalului Culinar Românesc” din 1 și 2 decembrie

poza stire cheltuieli primarie 1Cu ocazia Zilei Naționale a Românei, conducerea Primăriei Roman a reușit perfectarea unui contract de colaborare cu Asociația ACEEA care va organiza o manifestare deosebită – „Festivalul Culinar Românesc”.
Toate cheltuielile privind organizarea, asigurarea celor 8.000 de porții de fasole cu ciolan, costurile de prezentare și altele, sunt suportate de organizator – Asociația ACEEA.
Singurele obligații, conform contractului, ale Primăriei Roman, sunt următoarele:
Primăria Roman, în calitate de BENEFICIAR, pune la dispoziţie, în mod gratuit, locaţia stabilită de comun acord în exclusivitate (liberă de orice sarcini) pentru evenimentul „FESTIVALUL CULINAR ROMÂNESC” în perioada 1–2 decembrie 2016, fără a putea autoriza alţi comercianţi să-şi desfășoare activitatea în incinta perimetrului, această activitate fiind organizată și coordonată exclusiv de către prestator
Beneficiarul va asigura, în mod gratuit pentru Organizator, minim 5 toalete ecologice în locaţie pentru public la locul de desfăşurare a evenimentului, precum şi igienizarea lor în fiecare zi.
Beneficiarul se obligă să colecteze, de la locul de desfăşurare al evenimentului, deşeurile rezultate cu personal specializat în servicii de curăţenie şi să asigure în acest sens 2 europubele de 240 L, 20 europubele de 120 L. În acest caz, Beneficiarul va asigura salubrizarea în fiecare zi între orele 00.00 şi 06.00 dimineaţa.
Beneficiarul se obligă să asigure, în mod gratuit Organizatorului, curentul electric pentru fiecare stand/cort/spațiu expozițional x 5 kW, pentru scena mare 40 kW iar pentru scena mică 20 kW.poza stire 1 decembrie 1
Organizatorul, Asociația Culturală Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.), va amplasa standuri în spațiul dedicat manifestării, în vederea realizării demonstrațiilor culinare, comercializării produselor alimentare tradiționale, a băuturilor alcoolice şi non-alcoolice, a produselor nealimentare și pentru sesiuni de degustări. Va fi amplasată și o scenă mare pentru spectacole (100 mp) și scenă mică pentru „Live Cooking Show” (24 mp) precum și un spațiu special amenajat pentru „Muzeul Tradițiilor Culinare Românești” și diverse expoziții.
În cadrul acestui eveniment vor avea loc următoarele manifestări cultural-artistice (spectacole de muzică populară, jocuri tradiționale cu ansambluri artistice:
-       concerte de muzică ușoară și concerte de fanfară militară;
-       demonstrații militare inspirate din istoria militară a României prezentate de Asociația „Tradiția militară”;
-       concert oferit de Fanfara Jandarmeriei Române;
-       gastronomie tradițională românească;
-       8000 de porții de fasole cu ciolan și cârnați afumați oferite publicului spectator;
-       live cooking show-uri;
-       sesiuni de degustare a produselor specifice bucătăriei ciobănești românești;
-       sesiuni de degustare a produselor expuse la bufetul permanent la standul Mărgăritar (preparate reci și calde);
-       sesiuni de degustare la „Cina de Ignat”;
-       sesiuni de degustare a produselor de la „Cantina Socialistă”;
-       degustări de vinuri de Cotnari;
-       degustarea produselor de pălincărie „Hanul lui Radu”;
-       sesiuni de degustare a preparatelor specifice bucătăriei militare de campanie;
-       sesiuni de degustare a preparatelor din bucătăria ungurească;
-       produse de panificație tradiționale românești.
De asemenea, vor fi amplasate standuri cu băuturi fierte, produse tradiționale românești, pictură naivă, somelieri, proiecții de filme, panificații, expoziții de costume populare și un atelier de fierărie veche la forjă.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu