marți, 18 august 2015

De ce creșterea salariilor medicilor ar trebui să ne îngrijoreze pe toți

De ce creșterea salariilor medicilor ar trebui să ne îngrijoreze pe toți


Dan Tudor Finteușeanu este din Cluj și este membru fondator al Partidului Republica Liberă. Coordonează Comitetul Ortodox Liberal Naționalist Român și are 5 copii și o nevastă dedicată.


„Cea mai veche metodă de a impune etatismul sau socialismul asupra unui popor este medicina. Este foarte ușor să deghizezi un program medical ca un proiect umanitar.” – Ronald Reagan
Muncesc. Cred în Sfinții Părinți, în Biserică și Armată, deci am respect pentru uniformă. Dar m-am săturat să subvenționez leneșii și hoții în halate albe care în fiecare an întind mâna la un popor sănătos și harnic ca să stea în cabinetele lor să îi trateze cu lene și lehamite pentru cei care nu produc – bătrânii și bagabonzii.
Iar dacă ordonanța privind creșterea salariilor medicilor intră în vigoare eu îmi iau familia și plec într-o țară mai liberă. Medicii dacă vor mai mulți bani au o soluție simplă – să meargă la privat. Acolo se muncește și se valorează profesionalimul. Toată lumea știe că abonamentele la privat pe care corporatiștii le primesc pe lângă salariu le oferă cele mai bune servicii medicale.
Așa cum spunea Președintele nostru spiritual, Traian Băsescu, medicul nu ar trebui să fie angajatul statului. Cât timp stau la stat medicii nu muncesc. Stau în spitale, tot ale statului, unde dau medicamentele statului la oameni îngrijiți de stat.
Pentru ce au nevoie de bani mai mulți?
Doar nu se îmbracă în costume scumpe la muncă. Când o treime din viață stai în halat ai nevoie de bani de haine? Pot mânca gratis, sau aproape gratis, pe banii contribuabilului, la cantina spitalului. Când sunt bolnavi au reducere la farmacia spitalului, sau, cei mai hoți dintre ei, își prescriu singuri medicamente. Mulți nu au nicio problemă în a folosi substanțe psihoactive ca propria sursă de droguri (așa cum am văzut într-un serial medical la televizor).
Cel mai important, sunt corupți. Salariile de mii de lei (de la o mie la două mii de lei) nu le sunt de ajuns și acceptă mită sub formă de pixuri și pișcoturi de la firme farmaceutice. Aud povești de exemplu despre medici care uneori primesc ca mită stick-uri USB de până la 4 GB, deghizate în brelocuri – asta este măsura la care a ajuns fuga de justiție.
Dacă vrem să progresăm ca nație trebuie să ne lăsăm medicina în mâinile competente ale multinaționalelor farmaceutice și a marilor firme de asigurări medicale, și vom avea un sistem medical apt și competent, cum era în SUA, mai ales înainte de Obama.
Tinerii „Uniți Salvăm”, în fapt comuniști cu tricou de Che Guevara, sub care poartă tricou cu Stalin, sub care poartă tricou cu Hitler comunist, pot să strige cât vor pentru socializarea sănătății fiindcă atâta pot – să strige după mila celor puternici.
Dacă cresc salariile medicilor, vom pierde și ultima fărâmă a sistemului medical românesc, fiindcă medicii nu se vor mai ocupa de pacienți, cum făceau până acum, din plictiseală, ci se vor apuca să construiască vile și heliporturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu