vineri, 4 septembrie 2015

Alertă de poliomielită

Alertă de poliomielită

Alertă de poliomielită
03 September
15:50 2015
Specialiştii în sănătate publică recomandă ca toţi copiii, în special cei până în cinci ani, să primească trei doze de vaccin antipoliomielitic.
Joi, 3 septembrie, autorităţile sanitare din judeţul Neamţ au primit, prin sistemul de alertă rapidă, informaţii privind confirmarea a două cazuri de poliomielită cu virus vaccinal în Ucraina, la graniţa cu România. Cazurile au fost depistate la un copil de zece luni şi unul de patru ani.
“Având în vedere acest lucru, precum şi gravitatea, complicaţiile şi fatalitatea poliomielitei, recomandăm întărirea supravegherii paraliziei acute flasce şi vaccinarea antipoliomielitică a copiilor cu vârsta între unu şi cinci ani, cu cel puţin trei doze de vaccin antipoliomielitic”, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, şeful compartimentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ.
Conducerea DSP Neamţ recomandă părinţilor sau aparţinătorilor copiilor, în special ai celor cu vârste între unu şi cinci ani, să asigure colaborarea cu medicii de familie, în vederea vaccinării cu cel puţin trei doze de vaccin antipoliomielitic, cu menţiunea că acest vaccin există în stocul DSP Neamţ, pentru recuperarea restanţierilor.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu