vineri, 25 august 2017

Micu îi răspunde în băşcălie lui Bulai: „Politica e pentru oameni mari!”

Micu îi răspunde în băşcălie lui Bulai: „Politica e pentru oameni mari!”


Acuzat de deputatul Iulian Bulai că transformă acţiunile şi activitatea Primăriei într-o trompetă politică dedicată şefului său de partid – deputatul Leoreanu – primarul de Roman, Lucian Micu răspunde în stilul „fentă ca la handbal”. Într-o postare făcută pe pagina de facebook, Micu nu reuşeşte să dea un răspuns clar întrebării puse de Bulai (de ce deputatului USR i s-a spus că întâlnirea cu romaşcanii din Diaspora e fără politicieni şi în prezidiu a apărut deputatul Leoreanu?) dar iese la rampă cu glumiţe cu pretenţii de axiomă care descalifică orice om politic care coboară atât de jos nivelul comunicării şi dezbaterii.
„Politica este pentru oameni mari”, spune Micu încercând să-l ironizeze pe Bulai. Deşi tânăr, Bulai nu şi-a câştigat funcţia (vezi alegerile anticipate de la Roman) pe spatele altui personaj politic, nu a avut un mesaj de genul „Suntem o echipă” (transfer de popularitate şi încredere de la vestor la candidat) şi nici nu a devenit ţinta glumelor de tipul „Bona Leoreanu şi Bebe Micu”. Şi nu Bulai este cel care, în calitate de primar, când îşi are şeful de partid prin preajmă se poartă, uitând de funcţia administrativă pe care o are, ca paznicul de la sediu…
Încercând să-şi scuze partizanatul politic manifestat din postura de primar, Micu nu reuşeşte decât să se acuze.
<<În altă ordine de idei, am constatat, cu mâhnire, supărarea manifestată public de deputatul Iulian Bulai, care, așa cum spune, și-a dorit să participe la întâlnire, dar căruia i s-a explicat că nu este una politică. Prezența domnului deputat Laurențiu Dan Leoreanu la acest eveniment vine ca urmare a faptului că acesta a condus orașul în ultimii 9 ani, este legat de Roman prin toată experiența sa profesională și se apleacă asupra problemelor importante ale romașcanilor>>, spune Micu.
În traducere liberă, primarul care e subordonatul politic al lui Leoreanu recunoaşte că închide uşa în nas tuturor demnitarilor din alte partide la anumite acţiuni administrative la care are acces deplin şi exclusiv cel căruia i-a fost adjunct. Pe logica paragrafului de mai sus marca Micu, acţiunile administrative pot avea loc la sediul de partid (că doar deputatul preferat e şi preşedintele organizaţiei) sau – de ce nu? – în sufrageria din casa lui Leoreanu.
Publicăm mai jos, integral, punctul de vedere al primarului:
<<Am organizat joi, 24 august, o întâlnire cu romașcanii care lucrează peste hotare, o inițiativă mai veche a administrației locale, dar care anul acesta a prins o mai mare greutate, Romanul făcând parte din programul național RePatriot și, alături de specialiști, poate oferi mai mult sprijin concret celor care doresc să se întoarcă acasă. Au acceptat invitația mea peste 30 de romașcani, fiecare cu povestea lui, oameni plecați în aproape toate zările lumii și mă bucur că au arătat o deschidere la fel de mare față de mine, de echipa din Primărie și de autorități, în general. Cred cu tărie că a fost un prim pas important pentru a-i ajuta pe stranieri să se întoarcă pe meleagurile natale, de aceea am și desemnat câțiva angajați din Primărie care să preia, treptat, și din responsabilitatea de a menține legătura cu diaspora și a găsi soluții pentru cei care cer ajutor Primăriei.
În altă ordine de idei, am constatat, cu mâhnire, supărarea manifestată public de deputatul Iulian Bulai, care, așa cum spune, și-a dorit să participe la întâlnire, dar căruia i s-a explicat că nu este una politică. Prezența domnului deputat Laurențiu Dan Leoreanu la acest eveniment vine ca urmare a faptului că acesta a condus orașul în ultimii 9 ani, este legat de Roman prin toată experiența sa profesională și se apleacă asupra problemelor importante ale romașcanilor. Declarația absolut copilăroasă a deputatului Iulian Bulai vizavi de importanța acestei întâlniri denotă, încă o dată, faptul că politica este pentru oameni mari, iar administrația se face prin dialog deschis. Sunt membru PNL, dar muncesc pentru fiecare romașcan în parte, fie că muncește acasă sau peste hotare, fie că e în politică sau nu este, fie că mă place sau nu. Îi amintesc tânărului deputat că la propria sa întâlnire pe care o organizează astăzi pe tema distracțiilor pe timp de noapte în Roman a avut toată deschiderea mea în a-i oferi un spațiu, iar întâlniri cu diaspora a organizat și la propriul cabinet, așa cum este și firesc. Chiar dacă sunt mâhnit, mă bucur că Iulian Bulai s-a întors în România și sper să și facă ceea ce și-a propus pentru Tămășeni, Roman, Neamț și, de ce nu, întreaga Românie>>.

D.VINCA
foto din grafica coperta: inroman.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu